Cvjetići: Travanj 2016.

30.04.2016

U mjesecu travnju smo dobili novu curicu u skupini. Vrlo brzo se adaptirala te odmah krenula u igru s prijateljima te istraživanju sobe i igračaka.

Proslavili smo 4. rođendan. Prijateljici smo pjevali rođendanske pjesmice, puhali smo svjećicu, a zatim se počastili slatkišima, grickalicama i sokovima. Sve smo to proslavili plesom uz vesele dječje pjesmice.

Trenutno se djevojčice najviše igraju u obiteljskom centru gdje igraju igru uloga. Ponekad dođe do sukoba jer svi žele biti mama i tata, no na kraju se dođe do rješenja u kojem su svi zadovolji.

Kod slaganja umetaljki i slagalica, djeca si puno pomažu. Pokazuje se gdje koji dio treba staviti.

U sobu nam je zalutao mali mrav. Ugledali smo ga i brzo krenuli u istraživanje. Pazili smo da ga ne ozlijedimo i promatrali smo kako brzo hoda. Nakon toga smo crtali mrave, izrezivali i ukrašavali leptire, radili gusjenice od papira i tijesta.

Sigurno niste znali kako police ne služe samo za igračke. Nekoliko dana su djeca virila kroz police, gurala ruke ili noge, a onda su odlučili da i sami uđu u njih da provjere koliko ima mjesta na njima i da se malo odmore.

U dvorani slažemo mostove i tunele preko kojih hodamo i provlačimo se. To nam je najdraža aktivnost gdje pokazujemo svoju spretnost.

Ples u sobi je neizbježna aktivnost, a potrebne su suknjice ili haljinice kako bi se vrtile. Pleše se u parovima, kolu ili sami te se pokazuju naučeni pokreti. Djeca koja donedavno nisu voljela ni željela plesati sad uživaju u tome.

Leave a reply
Pužići: Travanj 2016.Pčelice: Travanj 2016.

Leave Your Reply