Leptirići: rujan 2015.

30.09.2015

U skupini „Leptirići“ ima 27 djece i to 16 dječaka i 11 djevojčica. Najmlađe dijete ima 4godine i 6 mjeseci, a najstarije 6 godina i 3 mjeseca. Adaptacija je započela igrama upoznavanja i upoznavanjem prostora i sobe dnevnog boravka. Igre u sobi dnevnog boravka su se odvijale kroz centre aktivnosti po odabiru djece. Redovito smo odlazili u dvoranu na tjelesne aktivnosti (tjelovježbe, igre s loptom, igre s pjevanjem…). Svaki lijep dan iskoristili smo za igru na našem dvorištu. U šetnje vrtićkom okolicom odlazili smo s ciljem promatranja promjena u prirodi. Djeca su se međusobno upoznala i počela su se sklapati nova prijateljstva.

U rujnu smo proslavili i tri rođendana naše dječice. Za takve prigode izrađujemo čestitke za slavljenike, pjevamo rođendanske pjesmice, plešemo, častimo se…

Centar građenja, pored likovnog, manipulativnog i obiteljskog, djeca najčešće odabiru za igru.

Otiscima dlanova slikali smo leptiriće jer smo i mi „leptirići“!

Obilježili smo i dolazak jeseni s popratnim sadržajima. Prepoznavali smo voće i povrće po boji, mirisu, opipu i okusu. Izrađivali smo kape – krune s motivima jesenskog voća i lišća. Čim bi završili s izradom krune, djeca su išla prema ogledalu provjeriti kako im stoje na glavi. Kada smo bili gotovi zajedno smo plesali u velikom jesenskom kolu, pjevali prigodne pjesmice i radovali se dolasku jeseni i svemu što nam ona donosi.

Leave a reply
Pčelice: rujan 2015.Cvjetići: rujan 2015.

Leave Your Reply