Leptirići: Siječanj 2016.

30.01.2016

Nakon Božićnih i novogodišnjih blagdana započeli smo igre vezane uz zimu, a posebno za snijeg kojemu su se djeca vrlo obradovala. Kroz prozor sobe promatrali smo kako pada snijeg, zatim smo gledali ptičice koje su na terasu „pčelica“ slijetale u malu kućicu. U odlasku u šetnju radosno smo pipkali po snijegu a na povratku se igrali ispred vrtića radeći tragove u snijegu i snježne grudice.

Svidjela nam se nova tehnika trganja papira; prvo u rezance a zatim smo ih lijepili na veliki papir, oblikovali ogradu, snjegovića a Petar se sjetio da može biti još i „oblak iz kojega će padati snijeg“ pa smo to i napravili.
Aplikaciju zime sada čuvamo u našoj spavaonici zajedno s aplikacijom jeseni. Planiramo još napraviti i preostala dva godišnja doba (proljeće i ljeto) na velikom hamer papiru,

Radili smo i snjegovića s dodacima (kapa, šal, šešir, metla, oči, nos i dugmići) od kolaž papira. Tete su nam stavile iza konac da mogu snjegovići ukrašavati zid ispred naše sobe.

U zimi su česte prehlade pa smo otvorili i centar zdravlja; novo mjesto za „igre po centrima“. Prikupljanju nam pomažu djeca sa svojim roditeljima koja su svakodnevno donosila od kuće nešto za igru.

Ovaj centar je postao najomiljenije mjesto za igru liječnika. Liječimo bolesnu prijateljicu.

 

PIRAMIDA HRANE-složenija aktivnost
1. Aktivnost-iz promotivnih letaka smo tražili sličice hrane (voće, povrće, meso, mlijeko, sir, slatkiši, kolači, krug, brašno, tjestenina i sl.) a zatim ih izrezivali i stavljali ih u kutijice

2. Aktivnost-na velikom hameru crtala sam piramidu, a djeca su prepisivala što kojem polju pripada…

3.Aktivnost – grupa djece je ljepila sličice u određena polja na piramidi. Ostala djeca su došla gledati što su sve stavili i prepoznavali su sličice.

Dan smijeha-u skupini smo obilježili na razne načine; djeca su najprije pričala što je njima smiješno, zatim su pričali smiješne viceve, a potom glumili pokretom tijela smiješne radnje (kao klaun).

U ovome mjesecu pored „čovječe ne ljuti se“ porastao je interes za stolne igre „igra s lego kockama“, konstrukcija različitih letjelica.

Pošto dosta vremena provodimo u našoj dvorani od svi tjelesnih aktivnosti izdvojila bih „poligon“. Djeca ga jako vole i sama sudjeluju u osmišljavanju i stavljanju rekvizita.

Pred kraj mjeseca smo započeli igre i aktivnosti vezane uz poklade-fašnik. Otvorili smo centar presvlačenja i uljepšavanja.
Djeca se oblače u odjeću iz prošlosti kako bi smo roditeljima mogli pokazati temu za fašnik-okićeni svatovi. Ove sličice smo koristili na roditeljskom sastanku 26.01.2016.

Priča „Kako živi Antuntun“

– crtanje doživljaja priče
– usvajanje stihova (akcent na rimi), lako se pamti

Pjevali smo i pjesmice „Jeste l ikad čuli to“, „Maškare, maškare“
Slušali smo cd “Klaun Čupko” …
Ove aktivnosti vezane uz fašnik nastavljamo u veljači.

Leave a reply
Cvjetići: Siječanj 2016.Maskenbal 2016.

Leave Your Reply