Leptirići: Studeni 2016.

08.11.2016

Svakodnevno smo pratili promjene nastale u prirodi, promjene  u  vremenskim pojavama, u životinjskom i biljnom svijetu. Sa drveća je otpalo lišće, sve je manje životinja vani, ptica na dvorištu.

Nakon što smo prikupili,opipali i omirisali začinsko bilje  posadili ga u vrt, u visoke gredice, gdje ćemo ga uzgajati i brinuti o njemu.

Tijekom mjeseca sakupljali smo plastične boce i kad smo ih prikupili mnogo otišli smo u trgovinu gdje otkupljuju ambalažu, a novac kojeg smo dobili poslali smo na račun za školu Afrike.

Mama Tkalčević ispričala nam je kako ljudi žive u Africi, gdje  stanuju, što jedu, čime se bave i još druge zanimljivosti. Učili smo novu pjesmicu na Afričkom jeziku, jeli   kruh od kikirikija kojeg je sama ispekla. Bilo je edukativno i zabavno. Zahvaljujemo se mami Tkalčević.

Polovicom mjeseca započeli smo s pripremama za festival himne, imali smo puno posla. Slušali smo Hrvatsku himnu,pjevali novu pjesmicu Dom,crtali zastavu i grb.

Svakodnevno su bojali cvjetove narodni vez od kojeg smo napravili nošnju za lutke djevojčicu i dječaka.

Bojali su tkaninu s akrilnim bojama koju smo uokvirili i bit će zidna slika.

Gledali smo predstavu Klauna Čupka “Idemo u zoološki vrt”.

Djeca su sve više zainteresirana za slova i brojke te smo nadopunili centar početnog čitanja i pisanja novim slikovnicama, časopisima, postavili smo dvije magnetne ploče na zid na kojima mogu pisati i crtati kao u „školi“.

Počeli smo sa pripremama za Sv. Nikolu jer će uskoro doći. Učili smo nove pjesmice, ples, da ga razveselimo.

Bojali smo čizmicu i ukrašavali je. Pisali smo mu pismo sa svojim željama.

Krajem mjeseca, 28. 11. Palili smo prvu Adventsku svijeću na vjenčiću, ušli smo u Advent i počeli se pripremati za Božić.

Leave a reply
Leptirići: Listopad 2016.Pužići: listopad

Leave Your Reply