Pčelice: listopad 2015.

30.10.2015

U prvom tjednu listopada obilježili smo „Dječji tjedan“. Upoznali smo djecu s njihovim pravima, razgovarali smo o njima, pojašnjavali… Razgovarali smo i o obitelji i prijateljstvu, a djeca su crtala svoju obitelj i svoje prijatelje. Organizirali smo malu akciju darivanja balona s pravima djece našim sugrađanima u šetnji gradom te im tako izmamili osmjehe na lica. Bio je to naš mali doprinos promicanju svijesti o pravima djece, a djeca su se radosna vratila u vrtić i svima pričala o svojoj nesvakidašnjoj šetnji te su izrazili želju da je ponove.

 

U periodu od 12. do 16. listopada obilježili smo „Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“. Upoznavali smo djecu s procesom nastajanja kruha (od zrna do kruha). Roditelji su nam donijeli mnoštvo različitih sjemenki, žitarica, različite vrste brašna i tjestenine, mužar… Od brašna smo zamijesili tijesto od kojeg su djeca oblikovala kolačiće, peciva i kruščiće i dekorirala ih raznim sjemenkama. Sjemenke smo koristili i u likovnim aktivnostima koje su trajale tijekom cijelog tjedna. U mužaru smo „samljeli“ zrna pšenice i, na veliko iznenađenje naše djece, dobili brašno! Posjetio nas je i župnik te smo imali blagoslov kruha i svi smo zajedno uživali u toplom i mirisnom kruhu kojeg su ispekle naše tete kuharice.

Obilježili smo i dan jabuke na način da smo sami pripremili kompot od jabuka. Vrijedne ručice sve su same pripremile i odnijele u kuhinju gdje smo zamolili tetu kuharicu da nam skuha kompot. Nakon ručka smo ga degustirali i djeca su bila jako zadovoljna i ponosna na to kakvog finog okusa je ispao njihov slatki i zdravi desert!

Uživamo u suhim jesenskim danima i sakupljamo lišće koje nosimo u vrtić prešati kako bismo ga mogli koristiti u likovnim aktivnostima!

Koristili smo ga i za izradu ježeve kućice.

Uživali smo u predstavi „Festival životinjskog carstva“ koju je za nas izveo Studio Suncokret.

Kao i svaka jesen u našem vrtiću, tako i ova nije mogla proći bez tradicionalne kestenijade. Zahvalni smo roditeljima koji su donijeli pregršt ovih ukusnih šumskih plodova pa smo u pečenju kestena i druženju uživali čak tri dana.

Leave a reply
Cvjetići: listopad 2015.Leptirići: listopad 2015.

Leave Your Reply