Pčelice: Prosinac

30.12.2015

Prosinac smo započeli u radosnom iščekivanju Svetog Nikole. Pričali smo prigodne priče, slušali i pjevali pjesme, crtali i razgovarali o tome što bismo voljeli dobiti u čizmici.

  1. prosinca u naš vrtić je stigao Sveti Nikola s veeelikom vrećom punom poklona i sve nas razveselio.

Tijekom cijelog mjeseca u sobi je vladala prava božićna atmosfera. Svakodnevno smo izrađivali različite prigodne ukrase koje smo stavili u sobu i u hodnik. Djeca su bila ponosna na svoje uratke.

Svakodnevno smo prije ručka palili svijeće na adventskom vjenčiću kako bi unijeli dozu blagdanske svečanosti u vrijeme objeda.

Povodom blagdana Svete Lucije, tradicionalno smo sijali pšenicu. Posijali smo ju u posudice načinjene od plastičnih boca koje su roditelji pripremili na božićnoj radionici. Djeca su pratila rast pšenice i brižno ju zalijevala kako ne bi uvenula.

Na božićnoj kreativnoj radionici su nam se pridružile mame, bake, braća i sestre te vrlo uspješno izradile pet krpenih lutaka za igru djece u vrtiću. Ideja je bila u sklopu projekta „Stazama naših baka“ izraditi igračke poput onih s kakvima su se igrale naše bake. Osim lutaka izradili su i eko posudice za sijanje božićne pšenice.

  1. prosinca smo pozvali roditelje i djecu na božićno druženje u vrtiću. Odgojiteljice su odigrale predstavu „Božićni zvončić traži sreću“ nakon čega je slijedilo druženje uz topli čaj i keksiće kraj kamina i okićenog bora u predvorju vrtića.

 

Djeca su izradila i božićne čestitke za svoje najdraže.

Vrhunac svih naših aktivnosti u prosincu bila je vožnja božićnim vlakićem „Bubijem“. Djecu je razveselio Djed Božićnjak  koji ih je dočekao ispred vrtića s punom vrećicom bombona, a potom ih poveo do vlakića u kojem smo cijelim putem veselo pjevali i pozdravljali sugrađane.

Leave a reply
Cvjetići: ProsinacLeptirići: Prosinac

Leave Your Reply