Pčelice: Studeni 2015.

30.11.2015

I u studenom smo se nastavili igrati prirodnim materijalima pa smo tako jednog jutra na pravili „tetku Jesenku“ od suhog lišća, različitih sjemenki itd.

Posjetili smo Gradsku knjižnicu i čitaonicu gdje su nas tete knjižničarke toplo dočekale, čitale nam slikovnicu i družile se s nama.

 

Djeca u igri na različite načine koriste pedagoški neoblikovani materijal, a u posljednje vrijeme osobito kartonske kutije. Odlučili smo ih malo „obogatiti“  pa smo tako napravili dvorac za vitezove , gradske ulice kojima se voze autići i pokraj kojih djeca slažu drvene kućice , zgrade i stabla te kućicu za Barbie lutkice s krevetom, ormarom, lampama, stolicama itd. Djeca su predlagala što bismo sve mogli izraditi i rado se igraju s ovim igračkama jer su sudjelovali u njihovoj izradi.

Zamolili smo roditelje da nam pomognu pri sakupljanju kartonskih rola od kojih smo izradili božićno drvce za naš hodnik.

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Vukovara razgovorom s djecom te odlaskom do Vukovarske ulice u kojoj smo zapalili svijeće koje su djeca donijela.

Krajem mjeseca razveselio nas je snijeg koji je padao tijekom vikenda i inspirirao nas za još jednu zanimljivu likovnu aktivnost.

Od papirnatih čašica i alu folije djeca su izradila zanimljive ukrase za sobu, a od kolaž papira i salveta zvjezdice za Adventski kutić u hodniku.

Posjetio nas je i Klaun Čupko koji nas je sve nasmijao sa svojom predstavom „Što ću biti kad odrastem“.

Posljednjeg ponedjeljka u studenom, upalili smo prvu svijeću na našem adventskom vjenčiću.

U našem povrtnjaku smo posadili sjeme crvenog luka kako bismo na proljeće uživali u salati od mladog luka koju svi volimo.

 

Leave a reply
Cvjetići: Studeni 2015.Leptirići: Studeni 2015.

Leave Your Reply