LOGOPED

11.11.2022

 

Logoped je stručnjak koji se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem, terapijom i znanstvenim istraživanjem poremećaja govora, glasa, govornog i pisanog jezika u djece, odraslih i starijih osoba. Logoped se bavi prevencijom, dijagnostikom i rehabilitacijom poremećaja komunikacije, jezika, govora i glasa. Spomenuti poremećaji uključuju poremećaje izgovora, poremećaje fluentnosti govora (mucanje i brzopletost), jezične poremećaje, usporeni jezični razvoj, afazije i druge neurogene poremećaje jezika i govora, poremećaje pisanog jezika (dyslexia, dysgraphia), poremećaje koji otežavaju matematičko i logičko rezoniranje (akalkulia) i poremećaje glasa (funkcionalnih uzroka, posljedice trauma ili organskih oštećenja).

Dana 11.Studenog 2022. u našem vrtiću započela je s radom logopedinja Maja Serdarušić profesor logopedije SOS Dječjeg sela Hrvatska. Djeca našeg vrtića bit će obuhvaćena tretmanom te dobiti potrebnu skrb na tom području.

ravnatelj, Srećko Pejaković,prof

Leave a reply
Potočnice; listopad 202218. studeni – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Leave Your Reply