Obavijest

15.11.2021

DJEČJI VRTIĆ BUBAMARA GLINA Frankopanska ulica 33, Glina; OIB 05526335505
Tel: 044 882 228, 044 882 073
e-mail:vrtic.glina@gmail.com; web: www.dvbg.hr

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA

Temeljem uputa HZZJ i preporuka za rad s djecom rane i predškolske dobi te važećim mjerama MZO Dječji vrtić Bubamara Glina od 16. studenog 2021. godine organizira odgojno-obrazovni rad u skladu s istim koji vrijedi za sve zaposlenike, ali i roditelje/skrbnike koji dovode i odvode djecu u i iz vrtića. Roditelj/skrbnik u vrtiću može boraviti maksimalno 15 minuta kod dovođenja i odvođenja djeteta pridržavajući se svih epidemioloških preporuka..

Molimo Vas da odgovorno i dosljedno slijedite upute:

Roditelji/skrbnici su obvezni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u vrtić i informirati odgojitelja koji preuzima dijete o rezultatima mjerenja.
U slučaju povišene temperature iznad 37,2), respiratornih simptoma (kašalj, bol u grlu, sekret iz nosa, otežano disanje) i drugih znakova zaraznih bolesti roditelji ne dovode dijete u vrtić, već se moraju javiti ravnatelju i svom pedijatru.
Na ulazu u prostor dječjeg vrtića roditelji/skrbnici dezinficiraju obuću na dezbarijeri(podloga s dezinfekcijskim sredstvom za dezinfekciju obuće) i ruke.
U pratnji djeteta dolazi samo jedan roditelj koji dovodi dijete do garderobe ispred sobe dnevnog boravka gdje ga preobuva i skida jaknu
Uputno je da roditelji/skrbnici na ulazu zadržavaju fizičku distancu od 2 metra jedan od drugoga.
Roditelj/skrbnik predaje dijete odgajatelju na ulazu u sobu dnevnog boravka i NE ulazi u sobu dnevnog boravka
Roditelji/skrbnici se ne zadržavaju u prostorima vrtića te zadržavaju fizičku distancu od najmanje 1,5 m s drugom djecom, drugim roditeljima/skrbnicima te djelatnicima vrtića (ukoliko to nije nužno potrebno).
Ne preporuča se duža komunikacija roditelja i odgajatelja prilikom preuzimanja djeteta.Sve eventualne važne informacije o djetetu trebaju se kratko prenijeti.
Dolazak u vrtić moguć je najkasnije do 09.00 sati!
Roditelj/skrbnik donosi ruksak s rezervnom odjećom i djetetovim stvarima (po mogućnosti pripremiti stvari za period od tjedan dana – (na ruksak i opremu potrebno je obavezno napisati ime i prezime djeteta). Ruksak cijeli tjedan ostaje u vrtiću. U ruksak je potrebno staviti:
šlapice
pidžamu
2-3 rezervna kompleta odjeće
ako dijete ima pelene, u vrtić je ponedjeljkom potrebno donijeti 15 pelena označenih imenom djeteta
dudu sa zaštitnim poklopcem i/ili bočicu ukoliko ih dijete koristi
Ukoliko u toku tjedna bude potrebna nova odjeća (npr. zbog zaprljanja) odgojitelj će u plastičnoj vrećici predati roditelju zaprljanu opremu i tražiti novu koju će roditelj idući dan donijeti u plastičnoj vrećici.
Roditelj/skrbnik petkom donosi novu rezervnu odjeću koju će dijete koristiti tijekom idućeg tjedna i sprema ju u garderobni ormarić. Odjeća će stajati nekorištena preko vikenda u vrtiću i počet će se koristiti od ponedjeljka.
U vrtić se ne mogu donositi igračke od kuće,drugi predmeti koji nisu na popisu potrebne opreme ni hrana
Preporuka roditeljima je da djetetu, koliko god je to moguće, prije dolaska u vrtić na primjeren način objasne navedene postupke.
Preporuča se da se roditelji ne zadržavaju u grupicama ispred vrtića.
Roditeljski I individualni sastanci održavaju se uz predočenje EU digitelne Covid potvrde ili negativnog testa na Covid uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Leave a reply
Leptirići; listopad 2021Bubamarci zapalili lampione za Vukovar

Leave Your Reply