Stresi stres, uživaj u roditeljstvu

20.10.2021

Dana 12.listopada 2021. započeo je prvi ciklus projekta „Stresi stres, uživaj u roditeljstvu!“ u partnerstvu Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije i Dječjeg vrtića Bubamara Glina. Projekt je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a usmjeren je na osnaživanje roditelja s područja pogođenih potresom i pandemijom za nošenje sa stresnim životnim situacijama kroz niz edukativnih radionica.

Glavni ciljevi ovog projekta su osnaživanje roditelja jačanjem njihovih roditeljskih i emocionalnih kompetencija te usvajanje novih znanja i vještina o odgoju, razvoju i nošenju sa stresom kod roditelja i djece, kao i kod odgojitelja.

Radionice provode psihologinje Jelena Dadić Bauman, Maja Kastmiler i Vedrana Petračić. Sudionici radionica su roditelji korisnici Dječjeg vrtića Bubamara Glina, a radionice obuhvaćaju teorijski dio, iskustveni dio (razmjena iskustava) i vježbe (grupni i individualni rad). Sudionicima radionica omogućen je i savjetodavni razgovor s psihologinjama.

Na uvodnoj radionici roditelji su pokazali izrazito zanimanje za ponuđene sadržaje i potrebu za podrškom i dodatnim razvojem njihovih kompetencija.

 

Leave a reply
Dani kruha u GliniDonacija jabuka za Bubamarce

Leave Your Reply